Καθώς εξελίσσονται οι αλγόριθμοι μηχανών αναζήτησης, η ιστοσελίδα σας και η επιχείρησή σας πρέπει να ακολουθούν το νέο γίγνεσθαι. Αυτό το δυναμικό τοπίο που ονομάζεται SEO αλλάζει τόσο γρήγορα και τόσο συχνά. Πολλές φορές οι τρέχουσες προσπάθειες SEO που ίσως ξεκίνησες για την ιστοσελίδα σου πριν από ένα χρόνο μπορεί τώρα να είναι εντελώς ντεμοντέ. Οι λέξεις κλειδιά και οι φράσεις αναζήτησης καθημερινά αλλάζουν, οι χρήστες αναζητούν σύνθετα θέματα, επίκαιρα.

Νέες τάσεις αναζητήσεων διαδέχονται η μια την άλλη με αποτέλεσμα οι μεγάλες μηχανές αναζήτησης να προσαρμόζονται στις νέες τάσεις. Νέοι αλγόριθμοι αναζήτησης εμφανίζονται συνεχώς για να διορθώσουν τυχόν σφάλματα και παραλήψεις. Η Google μας έχει συνηθίσει να εμφανίζει πολλαπλά update σε τακτά χρονικά διαστήματα. Update που συνήθως διορθώνουν την ποιότητα των αποτελεσμάτων. Κάποιες από τις αλλαγές στον αλγόριθμο της Google που έχουν ανακοινωθεί επίσημα είναι:

  • BERT
  • Rank Brain
  • Neural Matching
  • Google Panda
  • Google Penguin
  • Google Vince
  • Google Venice

Προώθηση ιστοσελίδας – Αποτελέσματα αναζήτησης και SEO

Οι μηχανές αναζήτησης προσπαθούν να επιστρέψουν το πιο κατάλληλο, πλήρες και σχετικό αποτέλεσμα στους ανθρώπους. Πραγματοποιούνται εκατομμύρια ερωτήματα καθημερινά σε μηχανές αναζήτησης σε όλο τον κόσμο. Τι όμως είναι εκείνο που κάνει κάποιες ιστοσελίδες να ξεχωρίζουν; Έφτασε η ώρα του ειδικού μάλλον σε κάθε κλάδο ή βιομηχανία, να αρχίσει να ασχοληθεί για να επωφεληθεί. Η προώθηση της ιστοσελίδας σας είναι μεγάλης σημασίας για τις επιδόσεις της και την ολοκληρωμένη απόδοσή της.

SEO

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως θα χρειαστεί να γίνεται οι ειδικοί. Να χρησιμοποιείτε λιγότερες λέξεις κλειδιά και καλύτερο, ποιοτικότερο περιεχόμενο. Η στόχευση λέξεων κλειδιών με χαμηλό ή καθόλου περιεχόμενο ήδη έχει παραγκωνιστεί. Πλέον οι αναζητήσεις εκτός από την ήδη κυριαρχούσα πρόθεση χρήστη, μεταπηδούν από τις λέξεις κλειδιά σε θεματολογίες σχετικές με αυτό που αναζητάτε.

Κινητές Συσκευές (Προώθηση ιστοσελίδας SEO)

Πολύ κουβέντα επίσης γίνεται για τις αναζητήσεις και τα αποτελέσματα από κινητές συσκευές. Ήδη εδώ και αρκετό καιρό οι μηχανές αναζήτησης έχουν αλλάξει τις κατατάξεις των αποτελεσμάτων για αναζητήσεις που πραγματοποιούνται από κινητές συσκευές. Πλέον οι κινητές συσκευές δεν είναι μια νέα τάση αλλά μια αναγκαιότητα. Μια αναγκαιότητα που επιβάλει πλέον σε όλους τους κατόχους ιστοσελίδων την λειτουργία τους σε κινητές συσκευές. Ο νέος κανόνας αυτός δεν συγχωρεί λάθη. Πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε μια έκδοση για κινητά τηλέφωνα στην ιστοσελίδα σας, Πολλές επιχειρήσεις κάνουν το λάθος να δημιουργούν ιστοσελίδες για επιτραπέζιους υπολογιστές αφήνοντας για αργότερα τα tablet και τα κινητά.

Δυστυχώς μέχρι τότε ήδη χάνουν την ευκαιρία για υψηλή οργανική επισκεψιμότητα μέσω κινητών συσκευών. Τα αναλυτικά στοιχεία για κινητά πρέπει να είναι προτεραιότητα για κάθε ιδιοκτήτη ιστοσελίδας. Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης διαφορετικά σε κινητές συσκευές σε σύγκριση με τους σταθερούς υπολογιστές.Έτσι λοιπόν θα πρέπει να αλλάξετε την εστίασή σας στην πρόθεση και τις λέξεις-κλειδιά των καταναλωτών για κινητά για τα καλύτερα αποτελέσματα. Και αυτό είναι πολύ απλό εφόσον από το κινητό τηλέφωνο ένας χρήστης δεν συμπεριφέρεται το ίδιο σε σχέση με κάποιον που πραγματοποιεί αναζητήσεις μέσω υπολογιστή.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες SEO (προώθηση ιστοσελίδων)

Αν ψάχνετε για εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες SEO, είστε στο σωστό μέρος! Η τοποθέτηση μιας ιστοσελίδας στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης μπορεί να μοιάζει με μια δύσκολη διαδικασία. Η ορολογία από μόνη της μπορεί να είναι πολύπλοκη για εσάς ερευνώντας και ψάχνοντας λύσεις στο διαδίκτυο ανάμεσα σε όρους όπως βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO), SEO copywriting, διαφημίσεις (PPC), δημιουργία συνδέσμων και ούτω κάθε εξής.

Η εταιρεία μας προσφέρει υπηρεσίες σχεδιασμού ιστοσελίδων SEO. Οι ιστοσελίδες μας χρησιμοποιούν τις καλύτερες τεχνικές SEO. Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μπορούν τώρα να επωφεληθούν από την τεχνογνωσία μας και να μάθουν πώς να αξιοποιήσουν τη δύναμη του Internet και να το κάνουν να λειτουργεί για αυτούς. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο εσείς επιθυμείτε, πρέπει να ψάξετε να βρείτε λύση.
Οι εξειδικευμένες συμβουλές μας για τις μηχανές αναζήτησης και οι επαγγελματικές υπηρεσίες SEO μπορούν να σας βοηθήσουν.

Οι υπεύθυνοι διαχειριστές ιστοσελίδων που θέλουν να μάθουν πώς να βελτιστοποιήσουν τις ιστοσελίδες τους και να κάνουν οι ίδιοι αλλαγές θα πρέπει να αποκτήσουν την ανάλογη εμπειρία και εκπαίδευση πάνω στη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων στις μηχανές αναζήτησης. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να σας καθοδηγήσουμε να προσεγγίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης.

Η εταιρεία μας σας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πάνω σε τεχνική υποστήριξη ιστοσελίδων, υπηρεσίες για συντήρηση ιστοσελίδας και ανανέωση περιεχομένου.

ONSITE SEO (Προώθηση ιστοσελίδας)

Το Onsite SEO αποτελεί την τεχνική βελτιστοποίησης της ίδιας της ιστοσελίδας σας, με εργασίες που πραγματοποιούνται σε αυτήν. Συνήθως απαιτείται η βελτιστοποίηση του περιεχομένου της, των λέξεων κλειδιών, των τίτλων, των εικόνων και των συνδέσμων. Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει σε κάθε επιμέρους ιστοσελίδα αυτή η εργασία. Μπορεί να είναι χρονοβόρα, αλλά τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν, καθώς θα ανέβει η επισκεψιμότητά της.

OFFPAGE SEO (Προώθηση ιστοσελίδας)

To Offpage SEO σαν τεχνική προώθησης ιστοσελίδας είναι και αυτή πολύ σημαντική. Σχετίζεται με όλες τις επιπλέον εργασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν εκτός της ιστοσελίδας σας προκειμένου να βελτιώσουμε την θέση της στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης. Συνήθως απαιτείται η δημιουργία εισερχόμενων συνδέσμων (ποιοτικών Back Link) προς την ιστοσελίδα σας. Θα αναρωτιέστε λοιπόν γιατί το Offpage SEO σαν τεχνική προώθησης είναι τόσο σημαντικό. Αυτό που πετυχαίνετε με το Offpage SEO σαν τεχνική προώθησης ιστοσελίδας είναι να δώσετε στις μηχανές αναζήτησης το έναυσμα ότι ο ιστότοπός σας είναι πολύ σημαντικός και έτσι να τον συμπεριλάβουν σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματά τους.

SSL Certificates (Λουκετάκι)

Μετά την ανακοίνωση της Google σχετικά με την ύπαρξη SSL Certificate στις ιστοσελίδες, το SSL για το SEO είναι απαραίτητο. Η Google καθώς επίσης και οι υπόλοιπες μηχανές αναζήτησης θέλουν πάντα να προσφέρουν στους χρήστες εκτός από σχετικό περιεχόμενο, ασφαλές περιεχόμενο. Έτσι λοιπόν το SSL για την ιστοσελίδα σας σας προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα αναζήτησης σε σχέση με ανταγωνιστικά site που δεν διαθέτουν ανάλογο πιστοποιητικό.

SOCIAL MEDIA SIGNALS

Η ύπαρξη προφίλ στα Social Media, αποτελούν και αυτά με τη σειρά τους ένα “Σήμα” ότι η ιστοσελίδα σας και η επιχείρησή σας υπάρχει και είναι σημαντική. Αυτό το πετυχαίνουμε δημιουργώντας προφίλ επαγγελματικά στα social media, ολοκληρωμένα. Επιπλέον οι αναδημοσιεύσεις των επιμέρους ιστοσελίδων σας και των προϊόντων και υπηρεσιών στα social media, λειτουργούν και έχουν θετικό αντίκτυπο στις μηχανές αναζήτησης.

Ταχύτητα ιστοσελίδας και SEO

Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας αποτελεί και αυτή έναν προσδιοριστικό παράγοντα που βελτιώνει το SEO της. Σε περίπτωση που θέλετε ισχυρές επιδόσεις από την ιστοσελίδα σας καλό είναι να ξαναδείτε την ταχύτητα φόρτωσης της. Οι μηχανές αναζήτησης δεν θέλουν να εμφανίζουν στις πρώτες θέσεις αργές ιστοσελίδες, διότι αυτό δυσαρεστεί τους επισκέπτες. Εάν η ιστοσελίδα σας είναι αργή σκεφτείτε την αλλαγή πακέτου hosting ή τη μετακόμιση της ιστοσελίδας σας σε VPS. Σίγουρα η βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης θα σας δώσει μια μεγαλύτερη ώθηση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Θυμηθείτε πως τα site που αργούν να φορτώσουν δεν αρέσουν σε κανέναν, ούτε στις μηχανές αναζήτησης.

Τι κρύβεται πίσω από το “Σκεπτικό” των μηχανών αναζήτησης

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Αποτελεί από μόνη της το κύριο ερώτημα που πρέπει να έχουμε σαν χρήστες ιστοσελίδων, σχεδιαστές ιστοσελίδων και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων. Θα χρειαστεί μέσω πολλών ερωτημάτων να αναζητήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των μηχανών αναζήτησης και τον σκοπό που εξυπηρετούν. Σύμφωνα με τη Google ο σκοπός της είναι να οργανώσει τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο με τέτοιον τρόπο ώστε να τις κάνει καθολικά προσβάσιμες αλλά και χρήσιμες. Το να προσφέρεις τα ποιο σχετικά αποτελέσματα στους χρήστες του διαδικτύου είναι ένα τεράστιο εγχείρημα. Θα χρειαστεί λοιπόν να επικεντρωθείτε στον σκοπό της ιστοσελίδας σας, στη ποιότητα του περιεχομένου της, στην αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας, στην εξειδίκευσή της πάνω στον τομέα τον οποίο σχετίζεται καθώς επίσης και στην φήμη της. Όλα τα προαναφερθέντα αποτελούν παράγοντες που κρίνουν την ποιότητα της ιστοσελίδας σας και κατ’ επέκταση, την εμφάνισή της στις υψηλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.

Διαβάστε επίσης στην ίδια κατηγορία

Γιατί οι ιστοσελίδες πρέπει να είναι φιλικές προς κινητά τηλέφωνα;

Στρατηγική Μάρκετινγκ Περιεχομένου

Αποτελεσματική κλήση για δράση ιστοσελίδας

Content Marketing ή αλλιώς Marketing Περιεχομένου

Social Media Marketing

SSL

Δείτε περισσότερα για τις υπηρεσίες καταχώρησης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης καθώς επίσης και για την καταχώρηση της ιστοσελίδας σας σε καταλόγους .

Έλεγχος SEO στην ιστοσελίδα σας

Η διεξαγωγή ελέγχου SEO της ιστοσελίδας είναι πολύπλοκη και απαιτεί αρκετή δουλειά. Αυτό συμβαίνει ειδικότερα αν η ιστοσελίδα σας έχει ήδη ένα μεγάλο μέγεθος περιεχομένου και υφίσταται στο διαδίκτυο για πολλά χρόνια. Για τις νέες ιστοσελίδες η διαδικασία ελέγχου SEO είναι απλή. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν αλλά και επαγγελματίες στον χώρο που θα σας δώσουν άμεση λύση και κατάλληλη βοήθεια. Η εταιρεία μας σας προσφέρει δωρεάν έλεγχο SEO και προτάσεις για την βελτιστοποίηση των οργανικών αποτελεσμάτων σας.

Για δωρεάν έλεγχο SEO της ιστοσελίδας σας:

Μιλήστε με άνθρωπο και όχι με ROBOT

⇒ καλέστε μας 2106632266  6934469804 ή στείλτε μας μήνυμα στο info@dir.gr

 

Τεχνική Υποστήριξη WordPress