Μικτό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας μετά την εγκατάσταση SSL

Επιδιόρθωση ιστοσελίδας με μικτό περιεχόμενο (παραδείγματα)

Πολλές φορές μετά την εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού ασφαλείας ssl σε ιστοσελίδα παρατηρείται το φαινόμενο του μικτού περιεχομένου (mixed content).

Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει σε ιστότοπους που δεν έχει επιδιορθωθεί ο κώδικας. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι το μήνυμα “your connection to this site is not fully secure” , ” η σύνδεσή σας σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι πλήρως ασφαλής

Ενώ η διεύθυνση του ιστότοπου έχει αλλάξει από http:// σε https:// ίσως σε κάποιες σελίδες παύει να είναι πράσινη η μπάρα του browser.

Παραδείγματα μη ασφαλούς – ασφαλούς σύνδεσης σε ιστότοπο

Μηνύματα και ενδείξεις που εμφανίζονται στους browsers:

Η σύνδεσή σας σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι ασφαλής

Google chrome Η σύνδεσή σας σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι ασφαλής

Η σύνδεσή σας σε αυτόν τον ιστότοπο δεν είναι ασφαλής

Mozilla Firefox Η σύνδεσή σας δεν είναι ασφαλής

Η σύνδεση είναι ασφαλής

Η σύνδεση είναι ασφαλής

Μήνυμα Browser

Οι πληροφορίες σας (για παράδειγμα οι κωδικοί πρόσβασης ή οι αριθμοί πιστωτικών καρτών) είναι ιδιωτικές κατά την αποστολή σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πιστοποιητικό έγκυρο

Ενδείξεις Chrome Browser

Ενδείξεις ασφαλείας Chrome Browser

Επιδιόρθωση κώδικα ιστοσελίδας (μικτό περιεχόμενο)

Η εγκατάσταση πιστοποιητικού ασφαλείας ssl στην ιστοσελίδα σας, ίσως δημιουργεί θέματα μη ασφαλούς σύνδεσης στους επισκέπτες σας. Σε περίπτωση που έχετε ιστοσελίδα και παρατηρείτε κάποιο από τα ανωτέρω παραδείγματα μη ασφαλούς σύνδεσης, θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές στον κώδικά της.

Κοινές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε με την χρήση SSL Secure Sockets Layer

Διπλασιασμός περιεχομένου (duplicate content)

Μια κανονική αναφορά (rel=) πρέπει να τοποθετηθεί στα μεταδεδομένα του ιστότοπού σας για το HTTPS, για να ενημερώσετε τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google, ότι αυτή είναι η πρωταρχική έκδοση του ιστότοπού σας. Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε και για το περιεχόμενο της τοποθεσίας HTTP του site σας με τον ίδιο τρόπο.

Σφάλματα ανίχνευσης

Βεβαιωθείτε ότι ο ιστότοπός σας δεν είναι αποκλεισμένος από την ανίχνευση στο robots.txt αρχείο.

Σφάλματα ευρετηρίου

Αποφύγετε τη χρήση της μετα-ετικέτας “noindex” σε σελίδες του site σας εκτός αν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Μικτό περιεχόμενο

Όλο το περιεχόμενο στον ιστότοπό σας θα πρέπει να συνδέεται με το HTTPS.

301 redirect

Σε αρκετές περιπτώσεις ίσως απαιτείται να κάνετε χρήση της 301 ανακατεύθυνσης (redirect) για την εύρυθμη λειτουργία της ιστοσελίδας σας. Το 301 redirect πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις από εξειδικευμένο προσωπικό.

Web master tools

Συμβουλευτείτε τα google, bing, yandex web master tools κάθε φορά που θέλετε να μεταβείτε από http σε https. Εκεί θα δείτε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ιστοσελίδα σας και θέλουν άμεσα λύση. Η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης αντιμετωπίζουν ξεχωριστά το HTTP και το HTTPS σε κάθε domain. Μην ξεχνάτε να υποβάλετε επίσης νέο χάρτη ιστότοπου για το site σας σε HTTPS. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε στην ευρετηρίαση του ιστότοπού σας από τις μηχανές αναζήτησης όπως Google, bing, yandex κλπ .

Η εταιρεία μας σας προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης ιστοσελίδων και επιδιόρθωσης κώδικα, αλλαγής και προσθήκης περιεχομένου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – τεχνική υποστήριξη επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλ: 2106632266  –  6934469804

 

Call Now ButtonΚαλέστε μας